DSSS na straně fanoušků

V poslední době jsme se stali svědky nevídané mediální masáže ohledně bezpečnosti na českých fotbalových stadionech. Neustále je nám předhazováno, jak se rodiny s dětmi bojí chodit na fotbalová utkání díky řádění tzv. chuligánů a výtržníků. Této situace před blížícími se evropskými volbami rovněž využívají mnozí politici ke svému zviditelnění.

Na jednu stranu se přetvařuje vedení Fotbalové asociace České republiky (FAČR) jak mají zájem zvýšit návštěvnost na ligových stadionech. Pořádají semináře se zástupci evropských fotbalových velmocí a nakonec je výsledek srovnatelný s výplody Evropské komise. FAČR jako na běžícím pásu vydává nesmyslné předpisy, které vedou k neustálé perzekuci fotbalových fanoušků a šikaně klubů. Pelta včetně svých poslíčků by měli být odvoláni ze svých funkcí, jelikož není přípustné, aby představitelé fotbalové asociace týmům z nejvyšší fotbalové ligy neustále házeli klacky pod nohy. Ve vedení fotbalové asociace musí nastat razantní změna, která bude rozvíjet jak profesionální, tak amatérské soutěže v ČR.

FAČR by měla spíše vytvářet koncepci pro motivaci mládeže ke sportu, výchovu nových reprezentantů, zkvalitnění práce rozhodčích a řešit nejtíživější problém amatérských sportovních oddílů, ve kterých je registrováno přes milion hráčů. Zrušení doživotního členství v klubech, kdy mateřské kluby nárokují finanční kompenzaci za hráče, kteří nehráli za tým několik dlouhých let. Částky bývají likvidační, protože každý tým má ve svém kádru někdy i polovinu základní sestavy z jiných oddílu. V tomto případě vzniká nový trend zániku tělovýchovných oddílů a odrazují návrat starších fotbalových nadšenců.

Český fanoušek nesmí přijít o možnost vyjádřit fanděním své emoce, které jsou u kontaktních sportů pravidelností stejně jako klobása a čepované pivo.

Proto DSSS Ostrava podporuje petici za odvolání předsedy FAČR Miroslava Pelty. I vy se můžete zapojit svým podpisem. Petici naleznete na internetových stránkách http://www.petice24.com/pelta-ven.

MO Ostrava